Op vrijdag 24 mei vertrekt sponsor van Dames 3 en franchisenemer van McDondald’s Zwolle Heerde en Kampen, Sjoerd-Jan Feenstra met 11 anderen om een zware en barre tocht te doorstaan door 20 landen, over 10 intensieve rally-trajecten en 8.500 kilometer. Een enorme onderneming, die naast de ervaring, ontberingen, indrukken en uitputtingslagen ook moet leiden tot een prachtige opbrengst voor de twee goede doelen; het Emma Kinderziekenhuis en het Ronald McDonald Kinderfonds. Letterlijk een journey4life dus, die na 17 intensieve dagen op zondag 9 juni eindigt in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Op deze manier willen de initiatiefnemers ontdekken wat het is om als kind ernstig ziek te zijn en in korte tijd ver van huis raken, de zware tocht te maken die je terug moet voeren naar je eigen vertrouwde omgeving, om vervolgens te vieren dat dit volbracht is. Voor Dames 3 een mooie aanleiding om zich voor dit geweldige doel in te zetten en geld in te zamelen.

Gewapend met een collectebus, een vriendelijke glimlach, bergen energie en een geweldig doel trokken de dames van het derde elftal er op 21 april en 12 mei op uit om bij HC Zwolle en PEC Zwolle geld in te zamelen voor Ronald2Emma. En niet onverdienstelijk!!!!  Het weer was prachtig, de mensen enthousiast en de dames hadden er veel zin in.

Waar de supporters van Heren 1 HC Zwolle nog konden worden toegesproken via de luidsprekers moesten de dames de supporters van PEC Zwolle letterlijk opvangen bij de ingangen van het Stadion. Strategisch werden alle ingangen bezet, zodat niemand aan de aandacht kon ontsnappen. Voor de meeste mensen bij  zowel de hockeyvereniging als het stadion was het zien van de collectebus, met daarop het logo van het Ronald McDonald Kinderfonds, voldoende om de portemonnee te pakken. Anderen lieten zich makkelijk overtuigen door de vriendelijke glimlach en de charme van de dames. Zelfs de supporters van ADO-Den Haag, de tegenstander van PEC Zwolle, zetten hun beste beentje voor en gaven gul. Na de tribunes van PEC waren de businessclub en de skyboxen aan de beurt. Bij HC Zwolle werd niet alleen de tribune, maar ook alle velden aangedaan. En met resultaat!!! De rondgang op de hockeyvelden leverde €339,31 op! De dag bij PEC Zwolle zelfs €1553,32!

Omdat het elftal naast de inzet ook zelf graag een bijdrage wil leveren, zal het Ronald2Emma het totaalbedrag schenken van €2000!!!! Als spelers van Dames 3 willen we graag zeggen dat we enorm genoten hebben en dat we blij zijn zo’n mooi en belangrijk doel te hebben kunnen steunen.